Kayıtlar

2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

tanrı, sevgi, korku ilişkisi

Resim
İnsan ve tanrı arasında yüzyıllardır süregelen bir ilişki vardır.   Bu ilişki, insanın çıkarı üzerine kurulmuş ve sevgi ile korku arasında gidip gelen bir ilişkidir. İnsanoğlu rol yapmayı sever. Kendini çıkarları doğrultusunda şekillendirir, rol yapma becerisini inandığı tanrıya kadar kullanır. Tanrıya saygı çerçevesinde bir bağlılık duyar. Çoğu insan bu bağlılığı sevgi olarak adlandırsa da bunun altında yatan en temel neden korkudur. İnsanoğlu rol yaparak bunu tanrıya inandırmaya çalışır. Yüzüne maske takar ve tanrıya olan gerçek duygularını saklamaya çalışır. İnandığı değerlere göre, asıl gayesinin ölümden sonraki yaşamı için, teminat altına almaya olan uğraşını hissettirmemeye çalışır. Bu çalışmamda da görüldüğü üzere insan yüzünde iki farklı duygu yer almaktadır. Sağ tarafta korku mimikleri ve korkunun vermiş olduğu acı duygusunu vurgulayan sıcak pembe renk. Sol tarafta ise sevgi ile gülümseyen fakat tedirginliğin ve ben olamama duygusunun vermiş olduğu soğukluk ile mavi ren

insan ilişkileri üzerine

Hayatımızda insan ilişkileri bazı zamanlar yorucu olabiliyor. Anlamlandıramadığımız tavırlar, söyleniş amacını çözemediğimiz cümleler ve güven konusunda zerre kuşku duymadığımız insanların bizi hayal kırıklığına uğratması kendi benliğimizi çok yoran durumlar.

Fantastik Dünya

İleri Görüntü İşleme Teknikleri Final Projesi Konusu Dünya üzerinde yüzyıllardır süregelen bir insan hâkimiyeti mevcut. Kendi çıkarlarımız doğrultusunda doğaya, hayvanlara, yeri geldi kendimize çok zarar verdik ve vermeye devam ediyoruz. Neyse ki bazı insanlar bu zararın farkında ancak bundan öteye somut bir adım atamamış bulunmaktayız. Maalesef ki doğa ve beşeri durumları inceleyen birçok istatistiksel veri, on yıllar sonra insanoğlunu bekleyen büyük felaketler olacağını söylüyor. Peki tüm bu felaketlere neden olan “insan bilinci” olmasaydı ne olurdu? Bizler sadece belli bir bölgede yaşayan endemik bir tür olsaydık, hayatımızdaki tek amaç, hayatta kalmak ve üremek olsaydı   ne olurdu? Ya da bu düşünceyi biraz daha fantastikleştirsek. Hayvanların iktidar olduğu bir dünyada insanlar nasıl bir yaşam sürerdi? Bize sağladığı bilinçten dolayı evrime minnet duyduğumuz bu düzen tam tersi olarak işlenseydi ne olurdu? Bu hayali dünyayı final projeme yansıtmaya çalışacağım.

Tayvan'da Vergi Protestoları

Tayvan'da binlerce protestocu bir araya geldi. Onlar bunu 7 günde 3 kez yapıyorlar. Onlar vergi reformu için prosto ediyorlar. Bir grup protestoları organize ediyor. Yıllardır Tayvan'da vergileri değiştirmeye çalışıyorlar. Fransa'da sarı yelek protestoları oldu. Bu protestolar Tayvan'daki insanlara umut verdi. Ayrıca İsveç, İsrail ve Belçikada'ki insanlarında benzer protestoları var. Tayvan'da değişiklik olup olmayacağından insanlar emin değil.